Please activate JavaScript! — Or click here for the SiteMap.

Wat kost een verhuizing?

Een jaar of vijf geleden zijn wij vanuit Amsterdam Slotervaart naar de gemeente Huizen verhuisd. Indertijd heb ik uit de Gouden Gids een sympathiek ogende advertentie gekozen. Er stond een foto bij van een laadbak vol vriendelijk lachende bonken van beoverallde kerels, waaronder minstens drie broers en een vader. Familiebedrijf, betrouwbare uitstraling. Die verhuizer heb ik indertijd zonder offerte ingeschakeld. Was iets van 2000,- dus dat viel mee. Bovendien bleken het erg nette kerels. Geen krasje gemaakt.

Uit een soort gevoel van trouw wordt deze zelfde verhuizer ook nu weer uitgenodigd om een offerte te komen maken. Een nog steeds even vriendelijke en voorkomende meneer komt onze boedel schouwen. Wat moet mee en wat blijft hier? Ik maak ter plekke een paar rigoreuze keuzes (iemand een leuk Frans art deco-achtig buffet met opstand kopen?) en ga zitten wachten op de offerte. Die komt en bedraagt fl 15.370,-.

WAAAAAAAT? 15.370 guldentjens, zou Zwiebertje zeggen. Sakkerloot. Dat móet goedkoper kunnen. Gelukkig heb ik inmiddels van de makelaar een ander adresje gekregen. Betrouwbaar bedrijf, "gespecialiseerd in nationale en internationale verhuizingen, met de grootste zorg verricht door onze deskundige medewerkers". Nou schrijf ik dat soort folders zelf, dus ik weet dat het louter woorden zijn. Desondanks laat ik me toch inpakken door het fraaie drukwerk met de professionele uitstraling. Een vriendelijke en voorkomende meneer komt langs en krijgt dezelfde rondleiding, van rommelige kelder tot aan de halflege zolder, waar enkele dozen van de concurrent al vijf jaar wachten op uitpakking. Wat moet mee en wat blijft hier? Ik herinner me de meeste keuzes, neem afscheid en ga zitten wachten. Twee dagen later... dát is prompt! De offerte van 13.506,50. Asjemenou, zou Loekie zeggen. Dat is weliswaar wat goedkoper, maar nog steeds een klauw geld. Wat nu?

Gelukkig heb ik een oom en tante die een paar jaar terug naar Spanje verhuisd zijn. Zij hebben nog een aardig adresje in Weesp. Dus bel ik Kuiper De Internationale Verhuizer. Of die wellicht een offerte...? Nou, dat is geen probleem. Een paar dagen later staat ene meneer Schouten op de stoep, een en al vriendelijkheid en voorkomendheid, die wel even door het huis geleid wil worden. Zet mijn vrouw intussen koffie. Dit moet mee, dat blijft hier (iemand interesse in een weldadig besneden Duits bureautje?) weet ik inmiddels zeer kordaat te melden. En voor je het weet zitten we weer aan de koffie. Ongevraagd vertelt meneer Schouten dat Kuiper De Internationale Verhuizer concurrerend kan werken omdat er elke week een vrachtwagencombinatie naar het zuiden rijdt. Vrachtjes kunnen gecombineerd worden, waardoor het per boedel goedkoper wordt. Ik zwijg. Laten we eerst die offerte maar eens afwachten. Die komt ook weer razend snel. En wat denk je? Fl 8.353,80! Bijna zevenduizend gulden goedkoper dan de eerste verhuizer. Dank, dank, dank, oom en tante in Spanje. Neem een Americanootje van me!

Ik was zo blij met dit resultaat dat ik Kuiper meteen gevraagd heb of hun 'deskundige medewerkers' onze boedel ook voor ons willen inpakken. Hebben wij tijd voor het bezoek van overzeese vrienden in de laatste week van maart en komen we nóg onder de tien rooien uit.
Dus, wilt u ook verhuizen naar Frankrijk, denk dan aan Kuiper De Internationale Verhuizer. En als u nou zegt dat u via mij komt, krijg ik misschien nog commissie ook!

https://immogo.com/nl

|
LA VIE EN FRANCE | R.A. Kartinistraat 5 | 3573 XA Utrecht | T- 0623 61 78 62 | E- info@la-vie-en-france.nl | Privacyverklaring |Inloggen|