Please activate JavaScript! — Or click here for the SiteMap.

Werken aan bewustwording

Heling is belangrijk: Gestalttherapie: nu leven
"Ik doe mijn ding en jij doet jouw ding. Ik ben niet in deze wereld om aan jouw verwachtingen te voldoen. En jij bent niet in deze wereld om te voldoen aan de mijne. Jij bent jij en ik ben ik! En als wij elkaar bij toeval vinden is het goed. En als dat niet gebeurt is er niets aan te doen. "Zei ooit Fritz Perls

Veel mensen die voor het eerst naar Frankrijk komen vinden het een droomparadijs dat altijd zal duren, en ze besluiten om naar hier te verhuizen. Sommige mensen verblijven voor een paar jaar, sommigen maken er hun thuis. Iedereen die uiteindelijk blijft gaat door een periode van lange aanpassing en integratie.
Wanneer de sluier van de charme is gevallen beginnen we om dingen die verre van perfect zijn in het land van "als god zijn in Frankrijk" te herkennen. We zien dingen waarvan we geloven dat ze veel beter in ons moederland zijn. Dan proberen we dat onder ogen zien en ons aan te passen aan de realiteit. Of we beginnen onze eigen perceptie van de werkelijkheid te trekken en weigeren om dingen te accepteren.
Sommige mensen vinden hun plaats in de zon en de natuur: het openen van een bedrijf, het vinden van een interessante baan of zijn gewoon tevreden met tijd doorbrengen in de zon en de natuur zonder iets anders verlangen. Maar niet iedereen krijgt wat ze willen in een andere locatie. Vele mensen ervaren, nadat ze voor een tijdje verblijven in de zon en de natuur, dat problemen waar ze mee liepen niet zijn gesmolten door verblijf in een natuurrijk land. Het landschap is veranderd, maar dezelfde vragen blijft: Wie ben ik? Waarom ben ik hier? Wat moet ik doen met mijn leven?
De waarheid is: Je kunt niet uit jezelf stappen. Als het idee van het leven in de prachtige natuur en de mooie stranden niet langer aantrekkelijk is voor u, dat het waarschijnlijk tijd is om te kijken in uw zelf en vindt dingen uit: Wat is er dat ik niet ervaar wat ik zou willen?

Een van de manieren om te gaan met het leven in ontevredenheid is Gestalttherapie.
Het is een psychotherapeutische aanpak die werd ontwikkeld door Fritz Perls en zijn Goodman en Hefferline richten op de ervaring van het individu en zijn bewustzijn van het huidige moment, het milieu en de sociale context van het leven van een persoon, evenals zijn emoties en gevoelens en kijken naar de persoon als geheel.
Gestalttherapie werkt met het principe dat 'wij zijn de enige die verantwoordelijk is voor wat er gebeurt in ons leven.' De meeste van deze mensen die besloten in een vreemd land om te wonen kunnen bewijzen dat het hun waargenomen en vrijwillige keuze is. Dus, als we allemaal weten dat alles van ons afhangt, dan waarom vinden we onszelf niet tevreden in het doen van wat we willen, socialiseren met de verkeerde mensen en gaan naar plaatsen waar we niet willen zijn? Stoppen met denken: Bevalt het je wat je doet in je leven nu? Wilt u het gevoel dat alles in je leven in jouw handen ligt herinneren?

Een ander belangrijk ding over Gestalttherapie richt zich op het huidige moment. In tegenstelling tot een psychoanalyticus die u vragen zal stellen over het verleden of een specialist in cognitieve psychotherapie die uw aandacht zal zich richten op de toekomst, zal een gestalt therapeut kijken naar het heden. Gestalttherapie geeft belang aan wat er met je gebeurt hier en nu en niet wat al gebeurd of zou kunnen gebeuren morgen. Alleen het heden is echt en waarheidsgetrouw. Herinneringen en plannen kunnen met de tijd veranderen.

Een ander kenmerk van de Gestalttherapie is de aandacht te richten op de gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen. Ons lichaam is niet te scheiden van onze gedachten en gevoelens, zelfs als we weigeren om dat te erkennen. Ons brein heeft de neiging om verfijnde manieren om alles uit te leggen proberen door te komen met zeer rationele verhalen wanneer sensaties in het lichaam herkent onze waarheid. Roodheid, kortademigheid, zweten, gebalde vuisten en jukbeenderen zijn echt fysieke uitingen van gevoelens, zoals liefde, woede, angst en andere emoties. Sommige mensen hebben hun hersenen zo sterk ontwikkeld in in het denken over de werkelijkheid dat ze zelfs hun eigen gevoelens niet meer kunnen voelen. Die persoon in staat zijn om zijn mening over een aantal dingen te delen, maar zal moeite hebben met het beschrijven van hun gevoelens of emoties.

Onze conclusies van het denken zijn niet altijd gebaseerd op bewezen feiten, bijvoorbeeld het lichaam kan een grote indicator zijn van wat er gebeurt met de persoon in de situatie. Als mijn lichaam is warm en ontspannen is betekent het dat ik me veilig en comfortabel voel. Als mijn lichaam gespannen is betekent het dat er iets binnen of buiten is dat deze spanning veroorzaakt. Om te herkennen wat mij precies dwars zit is echter niet altijd gemakkelijk.

Nog een kenmerk van de Gestalttherapie is het contact met een therapeut. De manier waarop de cliënt en therapeut met elkaar communiceren kan de therapeut veel vertellen over hoe de klant communiceert met andere mensen. In aanwezigheid van een aandachtige luisteraar zal een persoon dezelfde reacties op situaties geven en uiten. Het analyseren of reflekteren van uw eigen reacties, kan uw perspectief uitbreiden op situaties, op andere mensen en op uw zelf. Realiseer u dat u altijd een keuze heeft over hoe op dingen te reageren. Bewustzijn geeft meer vrijheid. Laura Perls (vrouw van Fritz) "als ik zie wat ik doe, kan ik het anders doen"

Dus, Gestalttherapie is effectief met zaken als
- Relaties tussen partners, ouders en kinderen, vrienden, collega's, kennissen en andere mensen. - Gevoel van eenzaamheid - Innerlijke conflicten: ik wil, maar ik kan het niet; Ik kan, maar ik wil niet, maar ik moet; Ik wil, maar ik zie niet de manier hoe dat te doen ... enz. - Het maken van keuzes; hoe zich te gedragen in moeilijke situaties - Angsten en opdringerige gedachten en verlangens - Ellendig voelen en vele andere belevingen
Lijken vaak op psychische problemen door middel van fysieke pijn of ziekten die door artsen niet zijn te diagnosticeren. Dat zou een teken kunnen zijn naar een specialist te gaan die u helpt om niet het lichaam, maar de ziel te genezen.
Wanneer de levensomstandigheden veranderen we moeten een manier vinden om aan te passen aan deze nieuwe situaties. Bijvoorbeeld ziekte, scheiding, verhuizing, ontslag, ontslag (vooral in crisis) of het wijzigen van een baan. Het is mogelijk dat er niet genoeg innerlijke hulpbronnen zijn om te gaan met deze moeilijkheden. Dan, een van de effectieve manieren om u te ondersteunen is door gestaltpsychotherapie.

De gele roos

|
LA VIE EN FRANCE | R.A. Kartinistraat 5 | 3573 XA Utrecht | T- 0623 61 78 62 | E- info@la-vie-en-france.nl | Privacyverklaring |Inloggen|