Please activate JavaScript! — Or click here for the SiteMap.

Van de ene naar de andere kant

4 jaar geleden, omstreeks deze tijd, trok ik er iedere dag op uit om een droomplekje te vinden. We huurden toen een studio, pal aan zee in Boulouris, vlak bij St Raphael. Iedere ochtend kinderen naar school brengen in St Raphael en dan, met de picknick mand achterin, het binnenland in op zoek naar het ideale dorp met het ideale stukje bouwgrond.
Fantastisch, al die kleine weggetjes door de heuvels en de wijngaarden. Al snel werden de cirkels kleiner, totdat het dorp Lorgues overbleef.

Eerste kriterium, scholen. Die zijn hier tot en met het Lycee, dus geen gedoe met urenlange ritten in schoolbussen.

Tweede kriterium, levendig. Door al die scholen is de permanente bevolking hier relatief jong, dus buiten het toeristenseizoen blijft het nog steeds een leuk dorp, en niet, zoals helaas zoveel van die kleine pittoreske dorpjes, een spookstadje.
Daarna kwam het ingewikkelde gedeelte: het vinden van een bouwperceel. Ook hier had ik weer mijn kriteria: aan een befietsbare rustige weg op fietsbare afstand van school. Brommertjes zijn hier levesgevaarlijk, en mijn kinderen nemen het me niet in dank af als ze tot hun 18e door pappa of mamma gehaald en gebracht moeten worden.

Ik heb heel wat terreinen gezien, met ongeveer alle makelaars van het dorp, maar er was altijd wat. Te ver weg, te steil, te veel geluidsoverlast van weg of buren, te duur...
We besloten dus om dan alvast maar iets te huren, zodat de kinderen in ieder geval al aan de school konden wennen en vriendjes maken in hun toekomstige dorp.
Zo wonen we nu alweer 3 jaar in een appartement, midden in het dorp, op 2 min lopen van school. Een jaar geleden vonden we eindelijk het perfecte terrein, en nu staan we aan het begin van de bouw van ons nieuwe onderkomen.

Ik werk inmiddels bij een van de makelaars van het dorp, een echte “franse”, die ik heb leren kennen tijdens mijn zoektocht, en die het een goed idee vond iemand te hebben die vloeiend Frans, Nederlands, Engels en iets minder vloeiend Duits spreekt. Erg leuk werk, om mensen te helpen dezelfde weg te gaan. Meedenken, uitleggen, maar ook vaak papieren uitzoeken, vergunningen achterhalen, bij de notaris aankloppen voor specifieke informatie. Met buitenlandse klanten draait het er vaak op uit dat ik ook na de verkoop nog help. Telefoon aansluiten, vergunningen aanvragen, contacten voor werkzaamheden, werksters, franse lessen ed. leggen. De meesten blijven dan ook bevriend, lopen vaak even binnen voor een praatje of een kopje koffie.

4 jaar geleden had ik nooit kunnen dromen dat ik, met mijn opleiding conservatorium, het leuk zou vinden om in de franse juridische papieren te duiken en huizen te verkopen. Het leven is vol verrassingen, en ik ben heel blij dat die verrassing voor mij in de Provence kwam.

Linda Madini

|
LA VIE EN FRANCE | R.A. Kartinistraat 5 | 3573 XA Utrecht | T- 0623 61 78 62 | E- info@la-vie-en-france.nl | Privacyverklaring |Inloggen|