Please activate JavaScript! — Or click here for the SiteMap.

Taal, Touren en Tafelen

Franse les in het échte Frankrijk

In het voorjaar van 2008 streken wij – Marc & Jacqueline Receveur - neer in Frankrijk om een lang gekoesterde wens te vervullen: leven in de Charente Maritime, een prachtig gebied in Zuid-West Frankrijk. We vonden een bestaand toeristisch bedrijfje dat we ‘Domaine la Fontaine’ noemden vanwege de eeuwenoude waterbron (la Fontaine) die zich aan de rand van ons terrein bevindt.

Eén van de ontzettend leuke dingen van het runnen van Domaine la Fontaine is het bedenken en optuigen van ‘anders-dan-anders’ arrangementen. Of het nu druivenplukken is of een oesterworkshop, een familieweekend of een uit de hand gelopen bruiloft, het is allemaal fantastisch om te doen. En dit jaar komt daar weer een uniek evenement bij onder de veelzeggende naam: Taal, Touren & Tafelen:

Taal: dagelijks Franse les in de ochtenduren, gekoppeld aan een bepaald thema
Touren: ’s middags interessante en verrassende uitstapjes gebaseerd op het dagthema.
Tafelen: ’s avonds dineer je in de tuin waarbij ook onze (franse) buurtgenoten en vrienden zullen aanschuiven, zodat je meteen ‘aan de bak’ kunt.

Kortom: de perfecte combi van verdieping in de Franse taal en de beleving van het leven op het Franse platteland.

Deze TaalTour is een samenwerking tussen Pascha Smolders van Passe-Partout Taaltraing Domaine la Fontaine.
Pascha is een ervaren docente Frans die zorgt voor een ontspannen sfeer waarin u zich op uw gemak voelt en snel vorderingen maakt.
Domaine la Fontaine is een heerlijke accommodatie waar rust, ruimte en de regio een uitstekende basis vormen voor inspirerende taaltrainingen. Vijf mooie B&B-kamers en vier volledig ingerichte gîtes (vakantiehuisjes) in een 19e eeuws charentaise huis. De knusse salon met open haard en piano zorgen voor een ontspannen omgeving, evenals het verwarmde zwembad en de grote tuin.

De cursus vindt plaats bij Domaine la Fontaine en is gepland van 7 tot 12 mei 2016.

Om alvast een beetje in de stemming te komen hebben we een 'lekkermakertje' op YouTube gezet: https://www.youtube.com/watch?v=vBz9qDXD5Yc

Alle details over de cursus én over onze accommodatie, vind je op de arrangementenpagina van onze website: https://www.domainelafontaine.com/category/arrangementen/

Vragen, aanmelden of wil je een aantal papieren folders ontvangen om te verspreiden, stuur dan een mail naar info@domainelafontaine.com.

Zegt ’t voort!

À bientôt,

Marc & Jacqueline Receveur
Domaine la Fontaine

|
LA VIE EN FRANCE | R.A. Kartinistraat 5 | 3573 XA Utrecht | T- 0623 61 78 62 | E- info@la-vie-en-france.nl | Privacyverklaring |Inloggen|