Please activate JavaScript! — Or click here for the SiteMap.

Pet aan de kapstok

'Chez la Fontaine'

We zullen bij het begin beginnen.
Wij zijn Rob en Jos, we willen graag vertellen over ons leven dat een paar jaren geleden drastisch veranderde. Rob hing na 26 jaar politie zijn pet aan de kapstok en Jos nam ontslag bij Essent. Zomaar twee Bosschenaren die eind 2001 een geheel nieuw leven in Frankrijk begonnen.

In 1996 kochten wij aan de kust van Normandië een bouwval, die bestond uit drie muren en een half dak. Tot en met de zomer van 2001 hebben we menig vrij uurtje gestoken in het opknappen van dit pandje. Geleidelijk aan was het idee ontstaan om daar workshops, spirituele weken en themaweken te gaan organiseren. Rob had namelijk naast zijn een politiewerk sinds de jaren '80 diverse opleidingen gevolgd tot alternatief genezer en had als zodanig ook een bescheiden praktijkje in 's- Hertogenbosch. Maar om dergelijke activiteiten te organiseren zouden we genoodzaakt zijn om andere locaties in te huren.
Het liep allemaal heel anders………

Een dorpsbewoner en vriend uit Géfosse-Fontenay wees ons in augustus 2001 op de hoeve 'Chez la Fontaine', die te koop stond. We lieten ons overhalen om een kijkje te nemen. De ommuurde hoeve, gelegen op 500 meter van de kust, nabij de beroemde invasiestranden van D-Day, had alle ruimte die we nodig hadden om al onze plannen, en meer, te verwezenlijken. We waren dan ook onmiddellijk smoorverliefd op alles wat we er aan troffen.

Alles kwam in een stroomversnelling terecht, onze familie en vrienden op de hoogte stellen, heel veel regelen zoals banen opzeggen in Nederland, huis verkopen in 's-Hertogenbosch, huisje verkopen in Frankrijk en 'Chez la Fontaine' kopen ….. slapeloze nachten!
In iets meer dan twee maanden hadden we toch alles geregeld en waren we de trotse bewoners van 'Chez la Fontaine'!

We wonen zelf in het gigantisch grote huis waarin vroeger de boer en zijn personeel woonden. Vlak voor ons huis is een dierenweitje, hierin scharrelen wat kipjes, eendjes, geitjes en schaapjes. Het zonlicht wordt hier gefilterd door twee immens grote kastanjebomene en een imposante es, die bovenop een heuvel staat. Het spannende hiervan is dat 'men' beweerd dat het om een heuse tumulus gaat, een grafheuvel met misschien wel een verborgen schat!

Op de grote binnenplaats is een oude grote bakkerij waarvan twee riante gîtes gemaakt zijn. Een kleinere bakkerij, nabij de ingang is brocante geworden, een kleine ruimte met tweedehands spulletjes. Op de grote cour hebben we een grote jeu deboule-baan aangelegd, de centrale ontmoetingsplaats van 'Chez la Fontaine' . De remise, het voormalige koetshuis is in-door jeu de boulebaan en speelruimte geworden, hierin worden door Rob ook regelmatig handboogschietlessen gegeven. En er is nog een grote koeienstal waarin later een cursuslokaal komt, op dit moment is het nog onze cave. We hebben namelijk ook een fantastische appelboomgaard en we produceren inmiddels onze eigen cider. In de boomgaard is ook een heerlijk speelterrein voor kinderen. En als deze zomer de sanitairgroep in de voormalige paardestal gerealiseerd is, kunnen de ware kampeerders bij ons terecht met hun tentje.
Het is ook mogelijk om Reiki-cursussen op 'Chez la Fontaine' te volgen, zowel in groepsverband als individueel, en zomers organiseren we wekelijks Voetreflex, Mozaïek en Teken-en Schilderworkshops.

Jos heeft zelf een website gemaakt https://www.chezlafontaine.com, hierop zijn foto's te zien en is meer informatie over 'Chez la Fontaine' te vinden.

Vanaf het moment dat we hier wonen hebben we een paar keer per jaar 'nieuwsbrieven' geschreven voor onze kinderen, familie, vrienden en bekenden in Nederland.
We willen ze graag publiceren om duidelijk te maken waar we zoal mee bezig zijn.

Website : https://www.chezlafontaine.com

|
LA VIE EN FRANCE | R.A. Kartinistraat 5 | 3573 XA Utrecht | T- 0623 61 78 62 | E- info@la-vie-en-france.nl | Privacyverklaring |Inloggen|