Please activate JavaScript! — Or click here for the SiteMap.

Paragnoste in Frankrijk

Frankrijk
Een droom die ik met heel veel mensen deelde. Wonen en werken in een land waarvan ik hoopte dat het mijn thuisland zou worden, maar wanneer komt het moment dat je de stap doet.
Het leuke van dit leven vind ik dat veel beslissingen op onverwachte momenten komen.
Voor ons, mijn man Paul en ik, kwam het naar aanleiding van een TV programma. Terwijl ik met de huishouding bezig was riep Paul ineens; “zullen wij nu naar Frankrijk gaan?”
En dat hebben we gedaan.

Welke streek?
Frankrijk heeft vele streken die ons hart hadden gestolen en om daaruit een keuze te maken valt niet mee.
Onze eerste keuze viel op een oude molen in Beaulieu in het Centre, onder de rook Saint Benôit du Sault. Met liefde denk ik terug aan die plek met zijn bossen, rivier en rust.
Met hulp van derden hebben wij het huis opgeknapt. De duur van de renovatie was intensief, maar afgewisseld met de vele lange wandelingen en het ontdekken van de streek was het een leerzame en mooie periode.
Maar hoezeer ik ook van de streek hield, is dat huis niet mijn thuis geworden. Dus het huis in de verkoop en het starten van een zoektocht naar iets nieuws.

La Creuse
Dat nieuwe huis is een boerderij geworden in Saint Agnant près Crocq. Ook hier hadden we weer een huis gelegen in de immense stilte van de Creuse.
Paul en ik zijn weer met frisse moed begonnen. Eerst hebben we weken rotzooi opgeruimd zowel vanuit het huis, de schuren en het land. Dit huis is een thuis geworden voor ons beiden en toen werd
om na te denken over werk. Mijn werkterrein ligt op twee vlakken.
Ten eerste heb ik het geluk gehad om met de gave te zijn geboren van paragnoste. Maar ik wou als kind al kind de verpleging in, wat ik ook heb gedaan en daar 31 jaar in heb gewerkt.
Ik hou van mensen en dankzij deze twee beroepen kon ik mij volledig wijden aan de zorg die de medemens nodig had.
De verzorging en de aandacht voor de medemens loopt als een rode draad door mijn leven. Bij beide voel ik mij zeer prettig.

Werken
Tijdens de periode in Nederland kwam mijn werk als paragnoste op de tweede plaats, maar sinds ik in Frankrijk woon heeft deze gave zich nog meer ontplooid.
Hier, in Frankrijk vind ik plekken die een “oase van rust zijn”, die er voor zorgen dat mijn geest leeg werd van overtollige ballast en waarvoor energie werd toegevoegd aan mijn paranormale gave.

Om de franse taal nog beter onder de knie te krijgen, heb ik besloten om nog 1 jaar te gaan werken in een verpleeghuis in Giat. Na dat jaar heb ik mijn loopbaan in de verpleging gestopt en ben volledig gaan werken als paragnoste.
Het is fijn om mensen die vragen hebben over hun gezondheid, relatie, geldproblemen, e.d. door middel van mijn gave te kunnen helpen. De dingen die ik zie en hoor naar aanleiding van de door de mensen aangereikte informatie geeft hun een steun in de rug om hun problemen op te lossen of de weg te wijzen die ze kunnen gaan.

La Corrèze
Een gevoel om nog één keer te verhuizen bleef aan mij knagen om uiteindelijk te gaan wonen in de streek die mijn hart in alle opzichten had gestolen, La Corrèze! Het departement met haar heuvels, de vele bossen, de Dordogne en de vele pittoreske kleine dorpen met de architectuur die mij zo aanspreekt.

In dit departement heb ik het gevoel continu op vakantie te zijn met als prettige onderbreking mijn werk. Dikwijls kan ik tijdens mijn wandeltochten verwonderd zijn over al het mooie en het goede wat La Corrèze mij biedt, de rust die de mensen hier uitstralen.
Bij een zo vaak adembenemende zonsondergang met zijn prachtige kleuren zie ik de reeën voorbij lopen en de gedurende de nacht hoor ik uilen en vossen communiceren. Bij het ochtendgloren word ik gewekt door een concert van vogels over door mist bedekte dalen.

Paragnoste in Frankrijk
Dan voelt mijn eigen leven en de beslissing om hier te gaan wonen helemaal goed. Om in de harmonie van de natuur mijn werk als paragnoste te mogen doen beschouw ik als een bekroning.
Het is fijn de mogelijkheid te hebben om de mensen die een consult bij mij hebben de tijd te geven die daarvoor nodig is en de bagage mee te kunnen geven voor de problemen waarvoor ze gekomen zijn.
Paragnoste is een gave en een taak om samen met de cliënt de antwoorden te krijgen die hij nodig heeft om zijn pad te kunnen vervolgen. De zorg en de aandacht voor de medemens is mijn levenstaak. Deze taak hoop ik nog lang te mogen vervullen in La Corrèze, waar mijn leven en mijn werk vloeiend in elkaar overlopen.

Louise Subelack

|
LA VIE EN FRANCE | R.A. Kartinistraat 5 | 3573 XA Utrecht | T- 0623 61 78 62 | E- info@la-vie-en-france.nl | Privacyverklaring |Inloggen|