Please activate JavaScript! — Or click here for the SiteMap.

Ons leven in de Morvan

Sinds 10 jaar hebben wij een huis in het natuurpark De Morvan. Toen we eenmaal de keuze hadden gemaakt om in Frankrijk een huis te kopen was de eerste stap: waar willen we wonen? In eerste instantie gingen we kijken in het zuiden, erg mooi, lang mooi weer, maar de afstand brak ons op. Natuurlijk er zijn mensen die voor 1200 km hun hand niet omdraaien, maar wij vonden het te ver. Wat we ook zochten was: veel natuurschoon, rust en natuurlijk, niet te duur. Zodoende kwamen we uit in de streek waar we ons hart aan hebben verpand.
Het is ruim 600 km, en dus ook te doen voor een lang weekend. We gaan 4 tot 5 keer per jaar naar ons huis, maar, onze hoofdvakantie brengen we er niet door. Wij vinden dat er meer te zien is dan Frankrijk en hebben ook ons hart verpand aan Schotland, maar we willen ook een keer naar Griekenland enz enz.

Ons Huis
Mijn man is een echte doe-het-zelver en had het liefst vier muren en een dak gekocht, mijn eis was in ieder geval sanitair wat in orde was (dus geen hokje in de tuin) Zodoende kwamen we bij "ons" huis uit, in principe konden we er zo in, maar het had toch nog wel enige renovatie nodig. Omdat het een oud huis is blijf je bezig, maar we huldigen het principe "ontspanning door inspanning ".
We wisselen de klusdagen wel af met dagen van wandelen, zwemmen (ook in De Morvan kan het 40 graden zijn) oude stadjes bezoeken en luieren. Zodoende klussen we nu dus nog steeds. We wonen in een hameau, dit is een gehuchtje wat vlak bij een dorp van ongeveer 600 inwoners ligt.
We boffen ontzetten met de buren om ons heen, het zijn allemaal fransen, die na een arbeidzaam leven in de grote steden, genieten van hun retraite op de campagne, dikwijls in het huis waar ze geboren zijn. Ze hebben allemaal een moestuin en regelmatig genieten wij ook van de oogst, ze vinden het fijn als we er weer zijn, hebben dan weer iets om over te praten want ze hebben echt belangstelling in ons leven in Nederland.

Voorlopig wonen we nog een aantal jaren in Nederland maar wie weet doen we over een jaar of 5 wel 50/50 met het wonen en misschien wordt het dan WEL het zuiden. We zien wel.

Sinds een paar jaar verhuren we ons huis ook van mei t/m oktober, het is echt een huis voor natuur-liefhebbers en rust-zoekers want terrasjes en disco's zijn er (althans niet in ons dorp) niet.
Het zijn dus meestal mensen die willen wandelen en lekker met een goed boek op ons terras, met prachtig uitzicht, willen bijkomen van het hectische leven. Ons huis staat op www.gites.nl en op www.gites-de-vacances.nl en heet La Tulipe.

Henny van der Plas-van Eijk Ouroux en Morvan- Jallois

|
LA VIE EN FRANCE | R.A. Kartinistraat 5 | 3573 XA Utrecht | T- 0623 61 78 62 | E- info@la-vie-en-france.nl | Privacyverklaring |Inloggen|