Please activate JavaScript! — Or click here for the SiteMap.

Na de droom

Anderhalf jaar geleden wilde ik er nog in geloven. Een chambres dhotes in Frankrijk, de droom van velen. Nu, anderhalf jaar later weet ik wel beter. We hadden natuurlijk gesproken met mensen die het konden weten en we wisten uit die gesprekken dat de meeste chambres dh houders een alternatief inkomen zochten of hadden.
De realiteit leerde ons al snel dat wij ook een alternatief moesten zoeken en wel snel...In januari 2006 zijn we dan ook begonnen bij een franse makelaar. Het afgelopen jaar was dan ook een overvloed van nieuwe ervaringen, ontmoetingen, ontgoochelingen en bovenal van hard werken om het hoofd boven water te houden. Het was enorm leuk om mensen te ontvangen en het blijft een fijne herinnering ook al zijn we er nu voorlopig mee gestopt. Ons maison de maitre is verkocht en we gaan weer gezellig kleiner wonen. Om de kost te verdienen gaan we verder met de immo-markt en proberen leuke huizen te vinden voor andere Nederlanders en Belgen. Regelmatig is er het kontakt met andere "vluchtelingen" maar we proberen toch altijd een realistisch beeld aan de mensen voor te houden want hoewel het een prachtig land is, is er de administratie die een regelrechte ramp is, zijn er de instanties die het woord "commercieel zijn" niet kennen en de artisans die nooit opdagen, zodat je als je je! weer eens figuurlijk al je haren uit je hoofd hebt getrokken ook wel eens afvraagt: wat doe ik hier?

Zoals onze beste vriend Jan gisteren nog zei: het is hier in feite vaak even erg als in Nederland alleen heb je hier meer m² ruimte. En dat is natuurlijk een enorme vrijheid en daar doen we het dan ook voor.
Daarvoor en natuurlijk ook voor dat lekkere broodje mozzarella bij de Carrefour, die mooie groentehal "espace fraicheur", de lekkere geitekaasjes, de oetjes die ons dit najaar weer lekker zullen bijten, de muizen die elke dag op de vensterbank belanden als onze poes weer op jacht is geweest, de kookavonden met vrienden, de vrijheid om even buiten te stappen als je er zin voor hebt en vooral geen files.
Het is hier mooi en ik blijf nog een jaartje.......

Marianne
https://www.auvergne.immo/

|
LA VIE EN FRANCE | R.A. Kartinistraat 5 | 3573 XA Utrecht | T- 0623 61 78 62 | E- info@la-vie-en-france.nl | Privacyverklaring |Inloggen|