Please activate JavaScript! — Or click here for the SiteMap.

Met name Frankrijk

In ons huis in Montigny mogen wij graag vrienden en familieleden verwelkomen en ze eigenlijk ook wel een beetje verwennen. Lekker eten en een paar nachtjes slapen is geen probleem.

Na een overheerlijke maaltijd met vrouw en vrienden is het prettig natafelen in ons Noord- Franse stulpje . De borden, designschalen, gekocht op de diverse brocantes, en het vuile bestek zijn inmiddels verdwenen naar de keuken. De schoteltjes met de laatste ijsresten mogen zonder gêne worden schoongelikt. De kinderen zijn al van tafel verdwenen en zoeken verder vertier achter de spelcomputer of voor de schotel-tv.

Het uitbuiken is begonnen en de verhalen, vooral sterke verhalen, rollen over het besmeurde damast. Reisverhalen van de bijna afgelopen zomervakantie, vreemde voorvallen op het werk, de laatst gelezen boeken en beluisterde cd’s , de sappigste roddels binnen de verschillende familiekringen, de allernieuwste films en de onlangs bezochte concerten. Het is een feest om aan deze levendige en altijd weer vrolijke tafelconversatie mee te doen. Maar, of het nu de overmatig genuttigde alcohol is, de leeftijd, alzheimer light of weet ik wat anders, ik blijf altijd moeite hebben met namen.

Laatst ben ik naar een prachtige film geweest, ik ben even de titel vergeten, maar een schitterende hoofdrol was weggelegd voor...god, hoe heet die acteur nou?  Hij speelde samen met die actrice in die film, die vorig jaar een Oscar heeft gekregen voor de beste vrouwelijke hoofdrol. Zij was laatst nog bij dat programma op tv, waar ze allerlei films bespreken, die man, die dat presenteert... hoe heet ook hij alweer, die had een prachtig interview met haar. Zij had trouwens tijdens die opnames een verhouding met die bekende Nederlandse schrijver, hij met die met zwarte krullen en dat Limburgse accent. Hij heeft ooit eens een belangrijke literaire prijs gewonnen. Hoe heet die prijs ook alweer? De huppeldepup prijs. Het is in ieder geval een modern gestileerd beeldje, gemaakt door die  landelijk bekende kunstenaar uit Assen, of was het Epen? Was trouwens een gaaf beeldje. Hij werd ook regelmatig uitgenodigd voor al die praatprogramma’s op tv o.a. bij die blonde stoot met dat lage decolleté, hoe heet zij ook alweer? Zij is vooral bekend geworden door dat weergaloze interview met die leadzanger van die rockband uit België, hoe heet die band ook alweer? Ze waren  gisteravond nog te zien en te horen tijdens een liefdadigheidsconcert  voor de stichting...? Je weet wel die stichting die zich hard maakt voor het zielige en nooddruftige kind. Die blonde zangeres van trio, trio, trio..? Zij is de ambassadrice van die stichting en ze is altijd in gezelschap van die wat oudere acteur uit die jeugdserie, uit de tachtiger jaren. Je weet wel, die met dat grijze haar! 
Iemand nog koffie? En ondertussen zakt de Franse zon langzaam maar zeker achter onze eigen heuvel. Wat was de naam van die heuvel ook alweer?

Jan de Ruyter
Rotterdam

|
LA VIE EN FRANCE | R.A. Kartinistraat 5 | 3573 XA Utrecht | T- 0623 61 78 62 | E- info@la-vie-en-france.nl | Privacyverklaring |Inloggen|