Please activate JavaScript! — Or click here for the SiteMap.

La vie en rose

Het gaat over immers over “La vie en rose”!

In september 1999 besloot ik in Frankrijk te gaan wonen. In Cannes, La Côte d'Azur, wel te verstaan. Nu, inmiddels bijna vijf jaren later woon ik er nog steeds en met plezier mag ik er bij vertellen.

Frankrijk, en vooral de zuidkust behoort tot één van de mooiste gebieden ter wereld. Waar anders vindt u de Alpen die doorlopen tot aan de prachtige Middelandse Zee. Niet voor niets hebben velen voor ons deze prachtige streek verkozen als woonplaats of vakantieoord. De Engelse en Russische adel in vroegere dagen, bekende kunstenaars zoals Chagall en Picasso hebben hier vertoefd maar vandaag de dag hebben ook vele artiesten, waaronder bijvoorbeeld Elton John en Tina Turner, hier een huisje achter de hand.

Helaas zitten er ook nadelen verbonden aan de schoonheid en populariteit van de Côte. Doordat elk jaar honderduizenden mensen de streek bezoeken heerst er onder de plaatselijke horeca een soort van "McDonalds mentaliteit". Een snelle onvriendelijke bediening met de gedachte dat uw tafeltje zo snel mogelijk weer gevuld moet worden met nieuwe klanten.

Het heeft mij enige tijd geduurt om er achter te komen waar ik het best naar toe kon gaan om echt lekker en gezellig te eten en welke etablissementen ik beter kon vermijden. Eén van de belangrijkste dingen die ik nu weet is dat ik de schone schijn van de boulevards moet laten varen en in één van de vele gezellige oude straatjes van Cannes of, nog leuker, Antibes moet duiken. Het eten is er beter, de bediening aangenamer en vaak is de rekening ook nog eens een prettige verassing. (Ja, ja! Ik heb ook Hollands bloed in me stromen).

Of gewoon lekker thuis natuurlijk, 's avonds onder de lucht van de Mediterranee, een heerlijk flesje rosé uit de Provence opentrekken. Kaasplankje erbij en genieten geblazen.

Ondanks het feit dat we vaak momperen over die Fransen neem ik ze in mijn geval voor lief. Het is de prijs die ik met liefde en plezier betaal voor het wonen in dit heerlijke deel van de wereld.

Ik kan zonder probleem een hele column vol schrijven over de problemen die ik heb gehad met plaatselijke winkeliers, de gemeente of restauranthouders maar dat zijn allemaal details. Het gaat over immers over "La vie en rose"!

En nogmaals, nergens is het leven zo rose als hier…….

Tot snel hopelijk aan de Côte d'Azur!

Denis Billet

 

|
LA VIE EN FRANCE | R.A. Kartinistraat 5 | 3573 XA Utrecht | T- 0623 61 78 62 | E- info@la-vie-en-france.nl | Privacyverklaring |Inloggen|