Please activate JavaScript! — Or click here for the SiteMap.

La Fiole, Planches

Sinds 1996 zijn wij blij met ons huis in de Morvan. Karin en ik kochten in dat voorjaar een oud huis in La Fiole (Planchez). Met wat hollandse en franse hulp is het totalle binnenwerk van het huis gerenoveerd. De buitenkant hebben we op enkele details na (locarne en Velux) helemaal origineel gehouden.
Op zolder is flink geisoleerd en zijn 2 slaapkamers en een douche gekomen. De oude gietijzeren radiatoren hebben we wit gespoten en de oliekachel is vervangen door een CV ketel met warmwater voorziening. De gebruiksruimte is daardoor flink uitgebreid.
Onze eerste huisdieren waren slangen en zevenslapers (loire). Helaas wonen deze laatsten er nog steeds omdat de isolatie zo lekker is. Om een plaag te voorkomen, moet ik ingrijpen met rattenvallen met stukjes appel.

Verder is het een fantastische omgeving met bos en het bijpassende wild. Lekker de tuin uit en meteen in de wildernis. De lucht is schoon, geen lichtvervuiling en oorverdovend rustig. Compleet tegenovergesteld aan het leven in een nederlandse stad. Ik kan er lekker fietsen en er zijn wat mooie rondjes om me op de halve marathon voor te bereiden. We hebben franse buren met de bekende krop sla over de schutting en in de zomer Jeux des boules tussen de mannen en de vrouwen in combinatie met Pastis.

Het is altijd thuiskomen daar en helaas laat de leeftijd het nog niet toe om er zo nu en dan wat langer te blijven. Onze tijd komt nog. Als motorrijder hoop ik er ook nog regelmatig te komen. Ik heb het een keer gedaan en dat is fantastisch bevallen. Ik hoop er nog vaak te komen en langzaam de wijdere omgeving wat meer te gaan verkennen. Die tijd komt nu omdat de kinderen hun eigen vakantieplannen maken.
A plus.

Jeroen Hensen

Trefwoorden: , La Fiole, Loire, Planches, Wit, bos, huis, pastis, wonen

|
LA VIE EN FRANCE | R.A. Kartinistraat 5 | 3573 XA Utrecht | T- 0623 61 78 62 | E- info@la-vie-en-france.nl | Privacyverklaring |Inloggen|