Please activate JavaScript! — Or click here for the SiteMap.

Immatriculation

Wanneer ben je nou volledig deel van een nieuwe samenleving? Is dat wanneer je auto het passende kenteken heeft en de nieuwe nummerplaten verhullen dat je een vreemdeling bent? Is dat wanneer je gebruik mag maken van de collectieve voorzieningen en je tandartskosten terugbetaald worden?
Is dat als je wanneer je verzekerd bent tegen allerlei risico’s waar ze in een ontwikkelingsland nog nooit van gehoord hebben?

Is dat als je iedere zondag je plicht als ingezetene doet en de lokale vide greniers afgaat en zo allerlei plaatsjes en nabije streken leert kennen en de plaatselijke economie stimuleert door allerlei nutte of onnutte spullen van eigenaar te doen verwisselen? (vandaag was het weer raak: Schappenkastje, opinelmesje, olielampje en als bonus 8 thonetachtige stoelen ter vervanging van de vermaledijde plastic-nep-franse-tuinstoeltjes van Ikea die al 10 jaar de konten van de gebruikers terroriseren, maar nog steeds bezeten kunnen worden.)

Is dat wanneer je je realiseert dat france 24 precies hetzelfde is als NOS 24 en dat we allemaal geimmatriculariseerd worden aan een bepaalde soort nieuws?
Is dat wanneer je je met vermeende hartklachten inschrijft bij een huisarts en er achterkomt dat de mensen hier tussen geboren worden en sterven nog steeds met al hun kwalen en kwaaltjes de wachtkamers bevolken?
Is dat wanneer je eigenlijk niets van je voorgaande bestaan mist en alles van waarde verandert, ook datgene dat je heilig was?
Is dat waneer je je groenten uit de eigen tuin eet en een plaatselijk boer uitlegt wat koolrabi is? (chou rave, comme chou fleur, mais un peut different; we worden het eens op: chou rare)

Is dat wanneer je geimponeerd bent door de overweldigende natuur (de ongelovelijk bloeiende en geurende linde, die dan verandert in een gigantsche bijenkorf), maar je je ook realiseert dat die alles doordringt, inclusief jouzelf?
Is dat wanneer je met warm weer pastis drinkt en ansjovisolijfjes eet?
Is dat wanneer mevrouw de burgemeester met twee vrouwelijk gemeentesecretarissen hoogstpersoonlijk kennis komt maken en je meteen maar uitnodigt een beeld voor de te vernieuwen bourg van Puy d’Arnac te maken?

Zinloze vraag natuurlijk. Veel Engelsen blijken tot hun schrik duits bloed te hebben: dat is nog eens humor! Zijn we niet allen mengvormen en zijn samenlevingen geen meltingpots. Ik zou zeggen spons de wereld over en zuig op wat je bevalt en scheidt uit wat je kwijt wilt. Er is geen integratieprobleem, er wordt een integratieprobleem gemaakt wanneer dat wenselijk is voor andere, verborgen doelen ( bij bv. schaarste: die verrekte..... of macht: verdeel en heers)

Een warme stroom stront
Verlaat groen de koeiekont
Rest van geurend kruid

Paul.

|
LA VIE EN FRANCE | R.A. Kartinistraat 5 | 3573 XA Utrecht | T- 0623 61 78 62 | E- info@la-vie-en-france.nl | Privacyverklaring |Inloggen|