Please activate JavaScript! — Or click here for the SiteMap.

Cannes vervolg

Na mijn vakantie in Cannes La Bocca van twee jaar geleden was ik afgelopen zomer in La Croissette. Op hooguit vijf minuten lopen van de bekende Boulevard de la Croissette, ongeveer in de achtertuin van één van de bekende hotels daarop, het Martinez. We hadden een soort vakantiehuisje, met beneden woon-/eetkamer met keuken en nog een klein kamertje waar net een stapelbed in paste en boven een grote slaapkamer en badkamer met douche. Het toilet was ook beneden en was tevens de opbergkast waar allerlei schoonmaakmateriaal lag en waar ook de enorme boiler stond. Het bevond zich in een rijtje van zes van dit soort huisjes, langs de oprit naar een appartementencomplex. Deze grensde weer aan een tennisbaan, waarvan de geluiden reeds vroeg in de ochtend ons vakantiehuisje binnendrongen. Niet vervelend hoor, eigenlijk best wel wel grappig. Net als het feit dat op de hoek van de straat een showroom van luxe auto's stond, waar er standaard minstens één Lamborghini voor de ingang stond. De garage die bij de showroom hoorde was in de straat waar ons appartementencomplexje zich bevond en leverde af en toe de heerlijke geluiden van een stationair gas gevende Ferrari of ander luxe wagen op. Voor mijn zoon en mij waren dat bijzondere extra's van ons verblijf daar.

Wat luxe wagens betreft werden we gedurende ons hele verblijf rijkelijk verwend. Sowieso in Cannes zelf, af en aan rijdend naar de diverse hotels op de Boulevard de la Croissette, maar ook op de Avenue d' Antibes, de lange winkelstraat met luxe winkels die evenwijdig aan die boulevard loopt. Daarnaast bezochten we ook Saint-Tropez en Monaco, dus ook daar kwamen we ogen tekort. Tja, en dan waren we blij dat er meestal geen parkeerplek dichtbij ons appartementencomplex  was voor mijn 15 jaar oude Citroën C5. Daar wilden we eigenlijk liever niet in gezien worden. Het is natuurlijk wel een auto die zich prima thuis voelt in Frankrijk en goed past in het straatbeeld.

Ik ging ervan uit dat dit de laatste vakantie was waarbij mijn dochter ook meeging, maar ze kondigde al aan dat een nieuwe deelname niet uitgesloten was. Ook na haar aanstaande huwelijk eind maart 2017... En dan met echtgenoot, van wie de ouders ook al aangeven mee te willen bij een volgende vakantie. Ondanks de voordelen van het strand en de boulevard dichtbij gaven mijn kinderen toch de voorkeur aan het appartementencomplex in La Bocca voor een volgende vakantie. Villa Maupassant heette het volgens mij, en het lag ook dichtbij een strand, maar dat was een smalle strook rotsen met tussendoor kleine stukjes strand die daardoor het karakter van privé-strandjes krijgen. Ik moet dus een groot appartement daar zien te boeken voor de komende zomervakantie.

Frank Bastiaans

|
LA VIE EN FRANCE | R.A. Kartinistraat 5 | 3573 XA Utrecht | T- 0623 61 78 62 | E- info@la-vie-en-france.nl | Privacyverklaring |Inloggen|