Please activate JavaScript! — Or click here for the SiteMap.

De locatie

Erg belangrijk, want omgevingsfactoren kunnen je verblijf behoorlijk verstoren. Eerst maar eens kijken of er geen overstromingsrisico is. Een in de zomer miniem beekje, romantisch murmelend tussen het struweel, kan in de winter uitgroeien tot een tientallen meters brede stroom, die ongegeneerd je woonkamer onderklotst. En dan natuurlijk net als jij in Nederland zit.
Ook is het heel leuk om vlak bij een prachtig wijnkasteel te wonen. Maar als in de zomer de toeristen komen en er de hele dag íets te vrolijke lieden voor je deur parkeren en langs je tuintje zwalken, zit jij met de kater.
Verdere inconveniënten kunnen bestaan uit gifsproeiende land- of wijnbouwers, poepende en stinkende koeien, uitzichtbedervende maïscultures en vanaf de herfst iedere zondag halfdronken jagers in de achtertuin!
Denk je je droomhuis gevonden te hebben, ga dan zeker eerst even praten met de buren, de burgemeester of in het dichtstbijzijnde café. Ik hoorde van kennissen het verhaal dat ze van een Nederlandse adviseur een schattig huisje aangeboden kregen. Het had één nadeel: het stond pal naast een handelaar in schroot, waar de hele dag een soort metaalversnipperaar stond te ronken. De Nederlandse adviseur bezweerde ze dat dit geen enkel probleem was, want het bedrijf zou binnenkort opgedoekt worden. Uiteindelijk besloten mijn kennissen toch iets anders te kopen. Daar zijn ze nu - vier jaar later - blij om, Soms rijden ze namelijk nog wel eens langs het schattige huisje, en het metaalbedrijf is inmiddels twee keer zo groot geworden!
Hoe dan ook, zelfs als je besluit te leven met de nabije toeristenroute of de onwelriekende veestapel, dan kun je deze negatieve aspecten in ieder geval meenemen in de onderhandelingen. Want die makelaar wist het natuurlijk al lang!

https://immogo.com/nl

|
LA VIE EN FRANCE | R.A. Kartinistraat 5 | 3573 XA Utrecht | T- 0623 61 78 62 | E- info@la-vie-en-france.nl | Privacyverklaring |Inloggen|