Please activate JavaScript! — Or click here for the SiteMap.

Typisch Frans

17 gewoontes en tradities die je moet kennen

De Franse cultuur staat bekend om zijn unieke charme, rijke historie en heerlijke keuken. Maar wat maakt de Fransen nu écht Frans?

Naast de Eiffeltoren, croissants en camembert zijn er tal van typisch Franse gewoontes en tradities die het land zo speciaal maken.

1. La bise: De begroeting met twee kussen op de wang is een onmisbaar onderdeel van de Franse sociale omgang.

2. Déjeuner: De lunch is in Frankrijk een heilige zaak. Neem uitgebreid de tijd om te genieten van een heerlijke maaltijd met familie, vrienden of collega's.

3. Siesta: In de middag sluiten veel winkels hun deuren voor een paar uur siësta. Geniet van de rust of neem zelf een dutje!

4. Apéro: Rond borreltijd (tussen 18:00 en 20:00 uur) komen de terrassen vol met mensen die genieten van een "apéro". Dit is een moment om te ontspannen met een drankje en wat lekkere hapjes.

5. Goede wijn: De Fransen staan bekend om hun liefde voor wijn. Bij elke maaltijd wordt dan ook genoten van een passend glas.

6. Champagne: De échte champagne komt natuurlijk uit de Champagne streek in Frankrijk. Perfect voor een feestelijke gelegenheid!

7. Franse kruiden: De Franse keuken staat bekend om het gebruik van verse kruiden. Denk aan tijm, rozemarijn, laurier en basilicum.

8. Marché: Verse producten halen op de markt is een typisch Franse gewoonte. Slenter langs de kraampjes en geniet van de sfeer en geuren.

9. Baguette: De baguette is onmisbaar op de Franse tafel. Perfect om te dippen in soep, te beleggen met kaas of gewoon te eten met een beetje boter.

10. Franse kaas: Met meer dan 1000 verschillende soorten kaas, is er voor elke kaasliefhebber in Frankrijk wat wils.

11. Haute couture: De Franse modewereld is toonaangevend. Van haute couture tot trendy streetwear, in Frankrijk vind je altijd de laatste trends.

12. Chanson: Franse muziek, of chanson, is geliefd over de hele wereld. Geniet van de prachtige melodieën en teksten van artiesten als Edith Piaf en Charles Aznavour.

13. Literatuur: Frankrijk heeft een rijke literaire traditie. Van Victor Hugo tot Alexandre Dumas, er zijn tal van beroemde Franse schrijvers die prachtige verhalen hebben geschreven.

14. Kunst: De Franse kunstwereld is beroemd om zijn impressionistische en postimpressionistische schilders, zoals Monet, Renoir en Van Gogh.

15. Film: De Franse cinema heeft een grote invloed op de filmwereld. Geniet van klassiekers van Jean-Luc Godard of moderne films van François Ozon.

16. Filosofie: Franse filosofen hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan het westerse denken. Denk aan Descartes, Voltaire en Sartre.

17. Feestdagen: De Fransen weten hoe ze moeten feesten! Van Bastille Day tot Kerstmis, er zijn tal van nationale en religieuze feestdagen om te vieren.

Dit zijn slechts enkele van de vele typisch Franse gewoontes en tradities. Het is duidelijk dat de Franse cultuur een schat aan rijkdom te bieden heeft!

Deze lijst is zeker niet compleet. Er zijn nog veel meer typisch Franse gewoontes en tradities te ontdekken.
Er zijn regionale verschillen in Frankrijk. De genoemde gewoontes en tradities komen wellicht niet in alle regio's voor.

Wil je meer weten over de Franse cultuur?
Bezoek de website van https://www.france.fr/nl

En vergeet niet:
De beste manier om de Franse cultuur te ervaren is om zelf naar Frankrijk te gaan en het met eigen ogen te beleven!

|
LA VIE EN FRANCE | R.A. Kartinistraat 5 | 3573 XA Utrecht | T- 0623 61 78 62 | E- info@la-vie-en-france.nl | Privacyverklaring |Inloggen|