Please activate JavaScript! — Or click here for the SiteMap.

Drinkwaterkwaliteit in Frankrijk

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig om te drinken. Het voldoet aan de strenge Europese normen voor drinkwaterkwaliteit.

Echter, er zijn enkele aandachtspunten:

Chloorsmaak: In een groot deel van Frankrijk wordt chloor aan het water toegevoegd om bacteriën te doden. Dit kan het water een lichte chloorsmaak geven. Sommige mensen vinden dit onaangenaam, terwijl anderen het niet eens proeven.
Hardheid: Het water in Frankrijk kan hard zijn, met name in kalkrijke gebieden. Dit kan leiden tot kalkaanslag in apparaten en op kranen.
Regionale verschillen: De kwaliteit van het kraanwater kan per regio verschillen. In sommige gebieden, met name in dunbevolkte gebieden of op het platteland, kan de kwaliteit minder goed zijn.

Naast deze aandachtspunten, zijn er nog enkele andere factoren om rekening mee te houden:

Leeftijd van de waterleidingen: In oudere delen van Frankrijk kunnen de waterleidingen verouderd zijn, wat kan leiden tot vervuiling van het water.
Locale bron: De kwaliteit van het bronwater kan per regio verschillen.
Seizoensinvloeden: In de zomermaanden kan de kwaliteit van het kraanwater dalen door een toename van het waterverbruik.

Tips om veilig te drinken:

Proef het water: De beste manier om te weten te komen of je het kraanwater lekker vindt, is om het te proeven. Als je een onaangename smaak of geur ervaart, is het beter om flessenwater te drinken.
Gebruik een waterfilter: Als je de chloorsmaak niet lekker vindt of als je het water te hard vindt, kun je een waterfilter gebruiken. Er zijn verschillende soorten waterfilters verkrijgbaar, zoals Brita kannen of filters die op de kraan worden aangesloten.
Koop flessenwater: In sommige gebieden, met name in steden, is het gebruikelijker om flessenwater te drinken. Dit is zeker aan te raden als je twijfelt over de kwaliteit van het kraanwater.
Blijf gehydrateerd: Het is belangrijk om voldoende water te drinken, ongeacht de bron.

Conclusie:

Het kraanwater in Frankrijk is over het algemeen veilig om te drinken, met inachtneming van enkele regionale variaties en de mogelijke aanwezigheid van chloor of hardheid. Door de tips in acht te nemen, kun je er zeker van zijn dat je tijdens je verblijf in Frankrijk gehydrateerd en veilig blijft.

|
LA VIE EN FRANCE | R.A. Kartinistraat 5 | 3573 XA Utrecht | T- 0623 61 78 62 | E- info@la-vie-en-france.nl | Privacyverklaring |Inloggen|