Please activate JavaScript! — Or click here for the SiteMap.

Bankieren in Frankrijk:

Banktarieven: Vergelijk banktarieven, zoals transactiekosten, rentepercentages op spaarrekeningen en kosten voor creditcards, voordat u een bankrekening opent. Online banken bieden doorgaans lagere tarieven dan traditionele banken.

Taalbarrière: Sommige banken in Frankrijk bieden Engelstalige diensten aan, maar het is nuttig om basiskennis Frans te hebben om te kunnen communiceren met bankmedewerkers en online bankieren te gebruiken.

Belastingaangifte: Als u in Frankrijk woont, moet u mogelijk belastingaangifte doen over uw banktegoeden. Informeer bij de Franse belastingdienst voor meer informatie.

Verzekering: Sommige bankrekeningen in Frankrijk worden geleverd met een verzekeringspolis, zoals reisverzekering of aankoopverzekering. Lees de voorwaarden en bepalingen van de bankrekening zorgvuldig door om te begrijpen welke verzekeringen er zijn inbegrepen.

Mobiele apps: De meeste banken in Frankrijk bieden mobiele apps aan waarmee u uw bankrekening online kunt beheren. Mobiele apps bieden doorgaans een scala aan functies, zoals het controleren van uw saldo, het uitvoeren van transacties, het betalen van rekeningen en het beheren van uw spaarrekeningen.

Klantenservice: Vergelijk de klantenservice van verschillende banken voordat u een bankrekening opent. Lees online recensies en neem contact op met banken om te informeren naar hun klantenservice.

Nuttige websites:
French Banking Federation: https://www.fbf.fr/en
Ministry of Economy and Finance: https://www.economie.gouv.fr/en

Tips:
Vergelijk banken voordat u een bankrekening opent.
Zorg ervoor dat u de voorwaarden en bepalingen van de bankrekening begrijpt.
Maak gebruik van online bankieren en mobiele apps om uw bankrekening te beheren.
Neem contact op met uw bank bij vragen of problemen.

Extra informatie:
Bankieren in Frankrijk voor expats: https://www.expatica.com/fr/finance/banking/banking-in-france-1089107/
Openen van een bankrekening in Frankrijk: https://www.nederlanders.fr/m/blogpost?id=3295325%3ABlogPost%3A1139017
Betalingsverkeer in Frankrijk: https://www.rvo.nl/onderwerpen/landen-en-gebieden/frankrijk/betalingsverkeer

Conclusie:
Bankieren in Frankrijk is eenvoudig en er zijn diverse opties beschikbaar om aan uw behoeften te voldoen. Door uw research te doen en de juiste bank te kiezen, kunt u een bankrekening openen die perfect bij u past.

|
LA VIE EN FRANCE | R.A. Kartinistraat 5 | 3573 XA Utrecht | T- 0623 61 78 62 | E- info@la-vie-en-france.nl | Privacyverklaring |Inloggen|