Paddestoelen zoeken in Frankrijk

Op de lagere school hebben we geleerd dat je geen paddestoelen mag plukken, het is gevaarlijk, het is verboden en het is slecht voor de natuur. Hoe anders is de cultuur in Frankrijk. In de Haut-Languedoc, waar ik ruim dertig jaar kom, trekt men in oktober met tienduizenden het bos in.
In het weekend staat er opeens een file op de col. Overal zie je wandelaars met mandjes. De bakker, de slager, de quinqalier, de restauranthouder kom ik tegen in het bos. De groenteboer verkoopt verse cčpes, de slager gedroogde.

Langs de weg staan stalletjes van plukkers die hun waar aan de automobilist brengen: pieds-de-moutons, lactaires, trompettes, maar bovenal cčpes.Van de plaatselijke bevolking heb ik geleerd hoe je paddestoelen zoekt, en hoe je ze moet bereiden. Ik ging zelf op onderzoek in de mycogastronomie.
Het is uitgegroeid tot een hobby, die uit de hand is gelopen. De resulaten heb ik vastgelegd in een Handboek Paddestoelen, het meest uitgebreide werk dat tot dusver in Nederland verscheen.

Lees verder op www.wildepaddestoeleneten.nl

Last minute vakantie in frankrijk
Wilt u binnen nu en een paar weken op vakantie? Kijk dan eens tussen ons last minute aanbod, waar u diverse vakantiehuizen met kortingen vindt. Of dat nou lekker dicht bij huis is, of wat verder weg: het ligt allemaal binnen handbereik! Het enige wat u nu nog hoeft te doen, is uw koffer inpakken.Bent u klaar om te gaan?

|

Karakteristieke vakantiehuizen in Frankrijk

Een vakantiehuis in Frankrijk huur je gemakkelijk vanuit je luie stoel. Zoek in ons ruime aanbod in Frankrijk jouw favoriete vakantiewoning. Van een authentieke boerderij of rustieke gîte, tot een luxe villa met privézwembad, of juist een vakantiehuis op een gezellig vakantiepark. Lees meer ...


Er zijn 4 FrankrijkFans online

 

Vindt de beste Frankrijk links, wonen, werken, vakantie en nog vele andere rubrieken.
top
 - - - By CrazyStat - - -