Normandië

Normandie bestaat uit de regio’s Basse Normandie en Haute Normandie. Wanneer men aan Normandie denkt dan komen vaak direct de gedachten aan het einde van de Tweede Wereldoorlog boven. Op 6 juni 1944 begon D-day namelijk in dit deel van Frankrijk en streken de geallieerden in Normandie neer. Om de geschiedenis van deze bijzondere dag in de Europese geschiedenis een beetje te begrijpen is een bezoek van meerdere dagen aan het gebied aan te bevelen.

Naast het feit dat Normandie bekend staat om de landing van de geallieerden tijdens de tweede wereldoorlog, is het ook een streek met een prachtige natuur. U treft er bijvoorbeeld hoge rotspartijen en kliffen aan en de streek doet zodoende sterk denken aan Ierland of Schotland.

Normandie staat ook bekend vanwege haar ‘Cidre’ en de ‘Calvados’, de lokale specialiteiten. Zo is er bijvoorbeeld de 39 kilometer lange 'Route du Cidre' die u door een typisch Normandisch landschap voert. Lage heuvels begroeid met malse, groene weilanden en appelbomen zijn de buitenverblijven van stevige koeien.

Hoewel er natuurlijk diverse leuke steden in Normandie liggen, zoals de hoofdstad Caen en Rouen, wil ik hier graag bij één van de steden stilstaan: Bayeux. De historische binnenstad van Bayeux is in de Tweede Wereldoorlog ongeschonden gebleven, hoewel D-Day op een steenworp afstand plaatsvond. De omliggende binnenstad telt diverse middeleeuwse straten, waar vakwerkhuizen van vele eeuwen oud voor een pittoreske uitstraling zorgen. Achter de huizen gaan vaak mooie binnenhofjes schuil. Wanneer u er binnenstapt, ziet u imposante herenhuizen van enkele honderden jaren oud. Aan de strijd tussen de Geallieerden en de Duitsers in de zomer van 1944 is eveneens een museum gewijd. Videobeelden en oorlogsmaterieel geven u een beeld van de Slag van Normandië

Normandie is dus een streek wat voor ieder wat wils te bieden heeft. Bovendien is het slechts op een steenworp afstand van Nederland gelegen.

Mocht bij u na het lezen van de column de interesse gewekt zijn voor Frankrijk dan verwijs ik u graag door naar de website van Fr Assistance waar u meer informatie vindt.

Fr Assistance: Vertalingen Frans, ondersteuning in uw particuliere en zakelijke relatie met Frankrijk. Voor meer informatie zie www.frassistance.nl

Last minute vakantie in frankrijk
Wilt u binnen nu en een paar weken op vakantie? Kijk dan eens tussen ons last minute aanbod, waar u diverse vakantiehuizen met kortingen vindt. Of dat nou lekker dicht bij huis is, of wat verder weg: het ligt allemaal binnen handbereik! Het enige wat u nu nog hoeft te doen, is uw koffer inpakken.Bent u klaar om te gaan?

|

Karakteristieke vakantiehuizen in Frankrijk

Een vakantiehuis in Frankrijk huur je gemakkelijk vanuit je luie stoel. Zoek in ons ruime aanbod in Frankrijk jouw favoriete vakantiewoning. Van een authentieke boerderij of rustieke gîte, tot een luxe villa met privézwembad, of juist een vakantiehuis op een gezellig vakantiepark. Lees meer ...


Er zijn 2 FrankrijkFans online

 

Vindt de beste Frankrijk links, wonen, werken, vakantie en nog vele andere rubrieken.
top
 - - - By CrazyStat - - -