La Fiole, Planches

Sinds 1996 zijn wij blij met ons huis in de Morvan. Karin en ik kochten in dat voorjaar een oud huis in La Fiole (Planchez). Met wat hollandse en franse hulp is het totalle binnenwerk van het huis gerenoveerd. De buitenkant hebben we op enkele details na (locarne en Velux) helemaal origineel gehouden.
Op zolder is flink geisoleerd en zijn 2 slaapkamers en een douche gekomen. De oude gietijzeren radiatoren hebben we wit gespoten en de oliekachel is vervangen door een CV ketel met warmwater voorziening. De gebruiksruimte is daardoor flink uitgebreid.
Onze eerste huisdieren waren slangen en zevenslapers (loire). Helaas wonen deze laatsten er nog steeds omdat de isolatie zo lekker is. Om een plaag te voorkomen, moet ik ingrijpen met rattenvallen met stukjes appel.

Verder is het een fantastische omgeving met bos en het bijpassende wild. Lekker de tuin uit en meteen in de wildernis. De lucht is schoon, geen lichtvervuiling en oorverdovend rustig. Compleet tegenovergesteld aan het leven in een nederlandse stad. Ik kan er lekker fietsen en er zijn wat mooie rondjes om me op de halve marathon voor te bereiden. We hebben franse buren met de bekende krop sla over de schutting en in de zomer Jeux des boules tussen de mannen en de vrouwen in combinatie met Pastis.

Het is altijd thuiskomen daar en helaas laat de leeftijd het nog niet toe om er zo nu en dan wat langer te blijven. Onze tijd komt nog. Als motorrijder hoop ik er ook nog regelmatig te komen. Ik heb het een keer gedaan en dat is fantastisch bevallen. Ik hoop er nog vaak te komen en langzaam de wijdere omgeving wat meer te gaan verkennen. Die tijd komt nu omdat de kinderen hun eigen vakantieplannen maken.
A plus.

Jeroen Hensen

Last minute vakantie in frankrijk
Wilt u binnen nu en een paar weken op vakantie? Kijk dan eens tussen ons last minute aanbod, waar u diverse vakantiehuizen met kortingen vindt. Of dat nou lekker dicht bij huis is, of wat verder weg: het ligt allemaal binnen handbereik! Het enige wat u nu nog hoeft te doen, is uw koffer inpakken.Bent u klaar om te gaan?

|

Karakteristieke vakantiehuizen in Frankrijk

Een vakantiehuis in Frankrijk huur je gemakkelijk vanuit je luie stoel. Zoek in ons ruime aanbod in Frankrijk jouw favoriete vakantiewoning. Van een authentieke boerderij of rustieke gîte, tot een luxe villa met privézwembad, of juist een vakantiehuis op een gezellig vakantiepark. Lees meer ...


Er is 1 FrankrijkFan online

 

Vindt de beste Frankrijk links, wonen, werken, vakantie en nog vele andere rubrieken.
top
 - - - By CrazyStat - - -