Transactie

Zijn de partijen tot elkaar gekomen en is mondeling een definitieve prijs afgesproken, dan is het slim deze even op een papiertje te zetten met in een paar zinnetjes de omschrijving van de transactie en de handtekeningen van beide partijen er op. Vooral als er geen makelaar bij is, als getuige van de afgesproken prijs. Direct daarna kan de gang naar de notaris of de makelaar gemaakt worden. Dit hoeft overigens niet per se de notaris van de verkoper te zijn. Je mag er ook zelf eentje kiezen (zie immonot.com voor adressen). In een voorlopig koopcontract (compromis de vente) dat getekend wordt bij notaris of de makelaar, belooft de verkoper het pand voor een bepaald bedrag af te staan. De uiteindelijk te kiezen notaris bewaakt verder het proces: alle verplichte keuringen (lood- en asbestverontreiniging), controle van de kadastrale gegevens, eventuele rechten van overpad of pachtovereenkomsten met boeren, en de aanwezigheid van een woonvergunning. Dit laatste is vooral belangrijk bij aanschaf van een oude schuur of molen, met de bedoeling om het gebouw bewoonbaar te maken. Als achteraf blijkt dat je voor dit bedrijfspand geen woonvergunning krijgt, ben je mooi in de aap gelogeerd.
Bij de eerste tekensessie (compromis) wordt ook afgesproken op welke datum de definitieve akte (acte authentique) getekend zal worden. Dit gebeurt altijd bij een echte notaris. Na het tekenen van het compromis zit de verkoper aan de koop vast, op straffe van een boete van 5%. Jij hebt nog 7 dagen bedenktijd, waarin je straffeloos alsnog van de koop af kunt zien.

www.immogo.nl

Last minute vakantie in frankrijk
Wilt u binnen nu en een paar weken op vakantie? Kijk dan eens tussen ons last minute aanbod, waar u diverse vakantiehuizen met kortingen vindt. Of dat nou lekker dicht bij huis is, of wat verder weg: het ligt allemaal binnen handbereik! Het enige wat u nu nog hoeft te doen, is uw koffer inpakken.Bent u klaar om te gaan?

|

Karakteristieke vakantiehuizen in Frankrijk

Een vakantiehuis in Frankrijk huur je gemakkelijk vanuit je luie stoel. Zoek in ons ruime aanbod in Frankrijk jouw favoriete vakantiewoning. Van een authentieke boerderij of rustieke gîte, tot een luxe villa met privézwembad, of juist een vakantiehuis op een gezellig vakantiepark. Lees meer ...


Er zijn 3 FrankrijkFans online

 

Vindt de beste Frankrijk links, wonen, werken, vakantie en nog vele andere rubrieken.
top
 - - - By CrazyStat - - -