Notarissen

De notaris
Voor de Franse notaris is de handel in onroerend goed een belangrijke bron van inkomsten. Hij of zij adverteert met de huizen van cliënten via een maandblad, via de publieksmedia (kranten en huis-aan-huisbladen) en op de site immonot.com. Notarissen krijgen bij de koop natuurlijk gewoon betaald voor de akte en zo. Dat zijn kosten voor de koper. Daarnaast betaalt de verkopende partij soms ook 'onderhandelingskosten' (frais de négociation), die hij natuurlijk gewoon weer in zijn vraagprijs verwerkt. Of er ook daadwerkelijk onderhandeld wordt, maakt daarbij niet uit. Sommige notarissen zijn daarin minder gehaaid. Als je belt en vraagt wat de minimumverkoopprijs is, krijg je die soms gewoon te horen. Wat je onderhandelen noemt! Omdat notarissen vaak huizen uit erfkwesties te koop hebben en minder dan de makelaars geneigd zijn hoog in te zetten, kun je er soms goede zaken doen. Ga dus als je op zoek bent naar een huis in een bepaalde regio in ieder geval langs de notarissen en leg ze je wensen voor. Wie weet wat het oplevert, en het is allicht goedkoper dan via een makelaar.

www.immogo.nl

Last minute vakantie in frankrijk
Wilt u binnen nu en een paar weken op vakantie? Kijk dan eens tussen ons last minute aanbod, waar u diverse vakantiehuizen met kortingen vindt. Of dat nou lekker dicht bij huis is, of wat verder weg: het ligt allemaal binnen handbereik! Het enige wat u nu nog hoeft te doen, is uw koffer inpakken.Bent u klaar om te gaan?

|

Karakteristieke vakantiehuizen in Frankrijk

Een vakantiehuis in Frankrijk huur je gemakkelijk vanuit je luie stoel. Zoek in ons ruime aanbod in Frankrijk jouw favoriete vakantiewoning. Van een authentieke boerderij of rustieke gîte, tot een luxe villa met privézwembad, of juist een vakantiehuis op een gezellig vakantiepark. Lees meer ...


Er zijn 4 FrankrijkFans online

 

Vindt de beste Frankrijk links, wonen, werken, vakantie en nog vele andere rubrieken.
top
 - - - By CrazyStat - - -